14/10/2022
L'alcaldessa posa en valor el teixit emprenedor i l'aposta per la innovació com a pilar bàsic per al desenvolupament social i econòmic
L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha participat hui en la 6a edició de Innpulso Emprén: Trobada d'alcaldes i alcaldesses amb la innovació. Una trobada promoguda per la Xarxa Innpulso i el Ministeri de Ciència i Innovació que ha reunit en l'espai Veles e Vents de la Marina de València, a representants de 53 ciutats de la Xarxa Innpulso amb l'objectiu de facilitar la trobada entre responsables municipals i el teixit emprenedor, al mateix temps que es premien les iniciatives més innovadores. L'esdeveniment cita anualment a alcaldes i alcaldesses de les ciutats pertanyents a la xarxa amb les pimes, micropimes i startups més innovadores que han sigut seleccionades per cadascuna de les ciutats i en aquesta ocasió, i per segon any, gira entorn de la Missió de Ciutats Intel·ligents i Climàticament Neutres impulsada per la Comissió Europea.
En el cas de Castelló, l'empresa CEBIMAT (Centre per a l'Estudi de la Biodegradació dels Materials) ha sigut la seleccionada per a representar a la ciutat després d'haver rebut el mes d'abril passat el màxim guardó de la primera edició dels Premis al Talent Emprenedor de l'estudiantat de l'UJI en la categoria d'acceleració empresarial UJI-Ajuntament de Castelló, pel seu caràcter innovador, el seu potencial de creixement i la seua vinculació a diversos dels objectius estratègics del pla d'acció de l'Agenda Urbana de Castelló 2030. Uns premis finançats pels fons Next Generation de la Unió Europea a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, per a elaborar l'Agenda Urbana Castelló 2030. CEBIMAT és una spin-off de la Universitat Jaume I (UJI) que té com a objectiu acostar les claus de la biodegradació de materials al teixit social i empresarial.
Marco ha donat suport a l'empresa representant de Castelló, destacant "la importància de la innovació i de la transferència de coneixement des de l'entorn acadèmic a la societat per a donar resposta, en aquest cas, a la creixent demanda de materials biodegradables". "Ha sigut seleccionada en representació de Castelló perquè està alienada amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible i l'Agenda Urbana, perquè és innovació, coneixement i talent, i perquè és una empresa de creixement i de futur", ha ressaltat l'alcaldessa. Així mateix, Marco ha posat l'accent en la innovació en l'administració pública i ha ressaltat que "les polítiques públiques d'innovació són un pilar bàsic de desenvolupament de les ciutats i motor de recuperació econòmic i social, i contribueixen a combatre un dels reptes de la nostra societat com és la lluita contra el canvi climàtic". "Per això, des del govern municipal de Castelló, hem incorporat en els últims anys la innovació de manera transversal en totes les nostres polítiques", ha apuntat.
Cal destacar que l'Ajuntament de Castelló forma part del Consell Rector de la Xarxa de Ciutats de la Ciència i la Innovació (Xarxa Innpulso), després d'una aposta clara per la innovació que ha permés a Castelló obtindre reconeixements com el de Ciutat de la Ciència i la Innovació 2019, i el premi Innovagloc 2020. A més, Castelló forma part de la xarxa europea de Intelligent Cities Challenge (ICC) per a avançar en un full de ruta basat en la transformació innovadora amb impacte social, mediambiental i tecnològic.
Amb Innpulso Emprén, es facilita l'acostament entre pimes innovadores a nivell nacional, potència l'intercanvi d'experiències en la promoció i el suport a la innovació des de l'administració i posiciona a les pimes innovadores pertanyents a les ciutats de la xarxa, donant-los visibilitat per a facilitar el seu accés a mercats potencials i possibles inversions.