17/04/2023
Les jornades, que es desenvoluparan fins a aquest divendres, compten amb la presència de delegacions d'onze països de Llatinoamèrica
La ciutat de Castelló ha acollit aquest dilluns la primera jornada de la Missió Tècnica Internacional sobre Govern Local amb enfocament de gènere. Liderar en clau d'igualtat, que ha girat sobre la temàtica dels desenvolupaments urbans amb perspectiva de gènere. El cim es desenvoluparà fins divendres que ve i està impulsada des de la Unió Iberoamericana de Municipalistes (UIM) a través de la Xarxa Iberoamericana de Municipis per la Igualtat de Gènere (Rimig), de la qual l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, és vicepresidenta, i que compta amb el suport de la Xarxa UIM de Cooperació Internacional al Desenvolupament (Rudicel) que presideix Marco.
Marco ha assistit a aquesta primera sessió de les jornades que se celebren en el Menador i ha donat la benvinguda als i les representants de les onze nacionalitats presents a Castelló per a abordar polítiques d'igualtat. En concret, durant aquesta setmana participaran diferents personalitats de governs regionals, governs locals, universitats i associacions, entre altres, vinguts de l'Argentina, el Brasil, Xile, Colòmbia, Cuba, l'Equador, Mèxic, el Perú, República Dominicana, l'Uruguai i Veneçuela. “Vull agrair a tots ells la seua implicació i participació en aquesta Missió Tècnica Internacional en la qual s'abordaran els desafiaments i oportunitats dels governs locals en matèria de gènere”, ha indicat Marco.
Aquesta primera jornada ha comptat amb la conferència ‘L'Ordenament Urbanístic amb Perspectiva de Gènere de l'Ajuntament de Castelló’ a càrrec de la directora del Pla General, Consuelo Leal, qui ha abordat les diferents accions que promouen un urbanisme amb perspectiva de gènere com, per exemple, el desenvolupament d'una xarxa d'espais comuns, proximitat a les activitats de la vida quotidiana i una major seguretat i habitabilitat en l'espai públic, entre altres.
La Missió Tècnica compta amb un programa acadèmic amb l'objectiu de propiciar l'actualització de coneixements i compartir experiències locals des de l'enfocament de gènere i els drets de les dones. Així, durant aquestes jornades es debatrà sobre la importància de fomentar la incorporació de l'enfocament de gènere en les agendes públiques locals i es donaran a conéixer experiències per a visualitzar nous reptes. Fins divendres que ve s'abordaran altres eixos temàtics com les metodologies i eines del pla d'igualtat d'oportunitats d'homes i dones, o polítiques públiques d'igualtat i per a la prevenció i eliminació de la violència de gènere, entre altres.