08/10/2023

L'Ajuntament de Castelló ha introduït la signatura biomètrica com una manera de guanyar seguretat i productivitat en la labor diària dels treballadors municipals. L'edil de Modernització, Paco Cabañero, explica que “es tracta d'una prova pilot que realitzem amb la signatura de contractes i que ens permet guanyar agilitat i practicitat en els processos burocràtics”. Sobre aquest tema, apunta que “rubricant en la tauleta una sola pàgina d'un document, de manera automàtica, queda signat el conjunt del mateix i amb totes les garanties de seguretat”.

El VidSigner o signatura biomètrica és especialment útil en l'administració pública on, per a dur a terme la seua labor diària, els empleats, en aquest cas municipals, han de signar arxius que en molts casos superen el centenar de pàgines. “Això suposa la inversió de moltíssim temps que, amb la digitalització de procés, aconseguim reduir considerablement”, argumenta Cabañero. “Això repercuteix en els ciutadans, perquè implica alleugerir els tràmits i donar resposta a les seues peticions més ràpidament”, indica.

L'edil popular ha insistit en la seguretat d'aquest procés perquè “permet recollir tota la informació biomètrica del signant: velocitat, inclinació, pressió… de manera que es garanteix la veracitat”. “A més, la rúbrica està només vinculada al document que s'avala, de manera que no es pot reproduir de manera automàtica per a uns altres”, afig.

“L'Ajuntament de Castelló està fent passos engegantits per a complir amb els objectius de digitalització que marca la Unió Europea. Ho vam veure la setmana passada, amb la visita de treball a Amsterdam de l'alcaldessa, Begoña Carrasco, per a conéixer en primera persona el projecte de Bessó Digital que s'implantarà a Castelló i que allí ja està consolidat”, ha recordat. I ha insistit que, “la signatura biomètrica és un altre exemple d'això”.