18/10/2023

L'alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, al costat de la regidora de Turisme, Arantxa Miralles, ha presentat este dimarts l'onzena edició de la Ruta de Tapes de Gastronomia Local ‘Sabors Castelló’ en la seua decidida aposta pel suport i dinamització econòmica de la ciutat. La ruta se celebrarà del 19 d'octubre a l'11 de novembre i comptarà amb la participació de 50 locals, restaurants i bars de diferents districtes de la ciutat.

“El nostre compromís és situar a Castelló en el mapa del turisme i la gastronomia. Volem que Castelló recupere la capitalitat de la gastronomia com sempre ha sigut, amb unes carns, unes fruites, unes verdures o un peix del Grau que sempre han sigut l'enveja fora del nostre terme municipal i el millor aparador del que som”, ha destacat l'alcaldessa. “Si alguna cosa dinamitza una ciutat són els negocis d'hostaleria i este govern aposta per una ciutat molt viva”, afig.

En la presentació, la primera edil ha agraït “l'esforç dels locals participants en esta nova edició, a més del suport de la Diputació a través de la marca ‘Castelló Ruta de Sabor’ a una iniciativa que ve a recolzar a un sector molt castigat encara per la pandèmia". En este sentit, Begoña Carrasco ha destacat que “som conscients del mal que ho han passat estos anys, per això este govern aposta fort per l'hostaleria. Prova d'això és la suspensió de la taxa d'ocupació de via pública en el pressupost de 2024. Una mesura que beneficiarà a prop de 800 locals”.

Per part seua, la regidora de Turisme, Arantxa Miralles, ha assegurat que “el turisme gastronòmic serà un dels punts forts del Patronat. Per això, apostem molt fort per la Ruta de la Tapa, que és un referent ja arrelat a la nostra ciutat”.

Establiments participants

La Ruta de la Tapa de Gastronomia Local compte en esta edició amb la participació de 50 establiments d'hostaleria que oferiran les seues proposades culinàries per 4,50 euros tapa+beguda. Els participants presentaran a concurs dues tapes per local, que estaran basades en el producte i cultura gastronòmica locals.

El públic podrà degustar una varietat de 100 tapes i votar per les més destacades que valorarà un Comité Gastronòmic d'Experts. Els premis i reconeixements s'entregaran a la fi de novembre.

A més, com a novetat, enguany l'organització ha preparat un gran esdeveniment final, ‘Màster Sabors Estrella Galícia’ en el qual les millors tapes seran elaborades en directe per els/les Xefs que les hagen presentades a concurs i hagen sigut més destacades. En eixa trobada en directe, un jurat especial valorarà la cuina i decidirà quina és la Millor Tapa de la