18/04/2023
Després de la signatura de l’acta d’ocupació parcial, la comunitat educativa torna al centre amb el trasllat fet i tot a punt per acabar el curs a les aules del Raval Universitari
Els 450 alumnes del col·legi Vicent Marçà tornaran a les aules del Raval Universitari aquest dimarts, després de la signatura de l’acta d’ocupació parcial de l’obra, que ha suposat la remodelació integral del centre a través del pla Edificant, en una col·laboració de l’Ajuntament de Castelló i la Conselleria d’Educació. Les classes es reprendran després del periode no lectiu de Setmana Santa a les noves instal·lacions, que ja han completat, dins del termini previst, el trasllat de les infraestructures escolars des de les aules provissionals, que aquesta mateixa setmana començaran a adequar-se per a acollir el nou IES Crémor al setembre.
Les obres, que es van adjudicar en novembre de 2020 i es van iniciar en març de 2021, amb un pressupost de 6,8 milions, finalitzen ara per tancar l’actual curs a les aules del Raval Universitari, i encarar la nova admissió per al pròxim curs en temps i forma. Aquesta setmana s’acabaran de pulir alguns detalls, amb la comunitat educativa ja instal·lada als nous espais amb tota la seguretat.
Així serà nou col·legi //
El nou col·legi consta de dues plantes i una capacitat per a 486 alumnes. El menjador, la cuina, el gimnàs i les aules d'Infantil, incloses dues aules gratuïtes de 2 anys, se situen en la planta baixa, al costat de les dependències administratives, les sales per al professorat i l'AMPA, l'aula de música, una aula taller polivalent i un saló multiusos. En la segona planta estan totes les aules de Primària, la biblioteca i l'aula d'Informàtica. L'exterior disposa d'una pista esportiva, una zona d'ombra amb arbres i dos patis diferenciats: un per a Primària i un altre per a Infantil.
L'edifici compleix diferents pautes d'eficiència energètica. Tota la il·luminació és de tipus led de baix consum energètic, amb un sistema domòtic de control que ajustarà de manera automàtica la intensitat en funció de la llum natural que entri de l'exterior a les aules a cada moment. A més, en les zones de pas s'han instal·lat detectors de presència que regulen l'encesa a l'ocupació real de la zona, així com un sistema de control horari que apagarà les llums a la nit i els dies no lectius.
L'eficiència energètica està reforçada per un pati interior que assegura llum natural en totes les aules i una protecció de façana adequada a la limitació de la demanda energètica necessària per a aconseguir el benestar tèrmic. A això cal afegir que el centre compta amb sistema de climatització i unitats de tractament d'aire (UTA) que renoven constantment l'aire de les aules.