12/12/2022

La inscripció al curs ja està oberta, amb 100 places gratuïtes per a sis sessions els dissabtes des del 14 de gener al 18 de febrer

​​​​​​​

La inscripció al curs ja està oberta, amb 100 places gratuïtes per a sis sessions els dissabtes des del 14 de gener al 18 de febrer
 
El Planetari de Castelló arrancarà 2023 amb una nova edició del Curs d'Iniciació a l'Astronomia, que compleix 25 anys amb més places. El cicle, gratuït, ofereix enguany 100 places per a totes les persones amb interés per aquesta branca de la ciència, que es tramitaran per ordre d'inscripció a través del web municipal castello.es a l'apartat del Planetari i de la plataforma Eventbrite de l'Ajuntament de Castelló, que ja han obert avui dilluns.

La regidora de Cultura, Verònica Ruiz, ha destacat el paper divulgatiu i científic del Planetari amb cursos com aquests que permeten "fer difusió de la ciència i l'astronomia apropant-la a tots els públics d'una forma divertida, pràctica i interactiva". "Després de l'èxit de la convocatòria, any rere any, i de 24 edicions de gran acollida entre el públic de totes les edats, aquest 2022 es reprén amb més places i continguts renovats i actualitzats", ha assenyalat Ruiz.

Durant les distintes sessions es podran fer observacions visuals de la Lluna, els planetes, estrelles i constel·lacions, estudiar fenòmens astronòmics quotidians, es ficarà a l'abast de l'estudiantat del curs diferents eines astronòmiques per a realitzar sessions d'observació del cel i del sol, amb el nou telescopi, i es realitzaran observacions amb prismàtics d'objectes de cel profund com nebuloses, cúmuls estel·lars o galàxies. Tanmateix, s'ensenyarà com manejar telescopis per observar el Sistema Solar, com orientar-se en el firmament, o a identificar les estreles i constel·lacions més rellevants del cel visible, entre altres, en un programa de sis classes.

Les sessions es duen a terme els dissabtes 14, 21 i 28 de gener i 4, 11 i 18 de febrer (de 16.45 a 19.45) i s'organitzen en dues sales diferents. La part teòrica s'imparteix a l'auditori, mentre que la part corresponent a la pràctica es du a terme a l'interior i l'exterior del Planetari, depenent dels continguts i les condicions meteorològiques.