06/02/2024

Arantxa Miralles, regidora de Turisme, ha presentat la jornada dels “Ximos”, una iniciativa en la qual 40 forns de Castelló des del 5 de febrer fins al 18 oferiran una degustació d'aquest producte tan típic a preus molt econòmics. “Amb aquesta iniciativa volem posar en valor la qualitat i tradició dels productes locals de forn i pastisseria a Castelló brindant-los la visibilitat que es mereixen”, ha assenyalat Miralles.

 

Aquesta és la primera de les quatre jornades gastronòmiques que enguany organitza el Patronat de Turisme al costat del Gremi de Forners de Castelló amb el principal objectiu de potenciar la gastronomia artesanal de la ciutat. Del 6 al 19 de maig es celebrarà les jornades de “La Flor del Lledó”, del 9 al 22 de setembre les de “La Coca de Castelló”, i del 2 al 15 de desembre les dels “Pastissets de cabell i moniato”.

 

La regidora de Turisme ha explicat que “aquestes iniciatives van en la línia de fer de Castelló un referent en el que a gastronomia es referix, una qüestió en la qual estem treballant des de fa mesos i que és un dels nostres principals objectius”, ha explicat Miralles. “La qualitat dels nostres productes artesanals és inigualable i volem que tots els turistes que visiten la nostra ciutat els coneguen i els gaudisquen”, ha conclòs.