11/04/2022
Marco destaca la col·laboració del màxim òrgan consultiu de la ciutat en iniciatives com la remodelació de Ferrandis Salvador
L'Ajuntament de Castelló ha dissenyat una estratègia de participació per a definir els projectes que té previst finançar amb els fons europeus Next Generation i el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, en la qual compta amb el Consell Social de la Ciutat. Així, es faran arribar als membres del qual és el màxim òrgan de participació ciutadana de la ciutat unes enquestes relacionades amb els projectes, amb l'objectiu de fer-los partícips d'aquests. "Comptem de nou amb la col·laboració del Consell Social de la Ciutat, com a màxim òrgan participatiu i consultiu, per a definir els nous projectes que s'executaran amb fons europeus, com ja hem fet amb els vinculats a l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat", ha explicat l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco. "Impulsem així la participació de la ciutadania i dels principals agents socials, econòmics i polítics del municipi en tots els projectes desenvolupats en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència", ha apuntat la primera edila.
Una de les primeres enquestes ja ha sigut remesa als membres del Consell Social de la Ciutat i té a veure amb el projecte de remodelació de l'avinguda Ferrandis Salvador des del Camí la Plana fins al Camí la Ratlla. Una iniciativa que l'Ajuntament vol finançar amb els fons europeus Next Generation a través de la convocatòria de 2022 del Pla de Sostenibilitat Turística en Destí promoguda pel Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme. El Pla de Sostenibilitat Turística de Castelló passa per posicionar la ciutat com una destinació turística, sostenible, intel·ligent i accessible, i la remodelació de l'avinguda Ferrandis Salvador és una actuació per a això.
Entre altres qüestions, es pregunta sobre les inversions vinculades al turisme, la implementació de millores en la zona de la costa, els eixos en els quals han de centrar-se les noves estratègies turístiques (des de la transició verda i sostenible a la millora de l'eficiència energètica, la transició digital i la millora de la competitivitat del sector i de l'oferta turística). També s'apel·la a les actuacions concretes que podrien millorar la sostenibilitat, l'eficiència energètica i les tecnologies en l'avinguda, com l'ampliació de voreres i la millora del carril bici, la creació d'un carril per a patins o nous pàrquings per a bicicletes i patinets, la instal·lació de punts de recàrrega de vehicles elèctrics, la incorporació de xarxes wifi o la instal·lació de pantalles d'informació turística en temps real per a fomenta real, a més de la millora en l'accessibilitat o del mobiliari existent.