06/05/2022

L'Ajuntament impulsa Repte Taps per a implicar als centres escolars en el reciclatge i la reducció de l'ús del plàstic

 

L'Ajuntament de Castelló implica a la comunitat escolar en el reciclatge i en la lluita contra el canvi climàtic amb el projecte Repte Taps, que contempla la transformació de taps reciclats de botelles en mobiliari per als centres educatius. Participen 20 col·legis i la proposta contempla també la realització de diferents xarrades.

"Apostem per l'educació ambiental en les edats més primerenques per a conscienciar sobre la importància de reciclar, de disminuir la utilització del plàstic i avançar en l'economia circular per a fer front a l'emergència climàtica. Una iniciativa en la qual els escolars participen depositant taps que després serviran per a fabricar-se bancs o papereres destinades als 20 col:legis", ha destacat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

L'edil de Reciclatge, Ignasi Garcia, ha assenyalat que "totes i tots hem d'adaptar-nos als reptes que el canvi climàtic ens marca, i les persones majors no podem deixar en mans dels nostres fills i filles l'esdevenir de la nostra societat. Així i tot, també hem de ser conscients que el futur passarà per mans dels nostres xiquets i xiquetes, els qui ja coneixen què és el reciclatge i la importància que té per a cuidar el nostre planeta".

Per part seua, el regidor d'Educació, Francesc Mezquita, ha subratllat la importància d'implicar el nostre alumnat en hàbits i valors sostenibles perquè som una ciutat conscienciada i els nostres xiquets i xiquetes s'ho passen bé amb projectes escolars que són molt participatius i que, en aquest cas, acaben generant mobiliari per al centre".

Els tres regidors han realitzat aquesta setmana una visita al CEIP Sanchis Yago, un dels centres participants. Repte Taps, en el qual col·labora CM Plastik Recycling, consisteix en el reciclatge de taps de botelles. Es recullen en caixes situades en els centres educatius i després els taps són traslladats per a ser triturats i utilitzar la seua matèria primera per a fabricar els bancs o papereres.

D'aquesta manera, els alumnes aprendran amb la conversió en mobiliari per al seu gaudi en les capacitat del reciclatge i interioritzaran importància i la necessitat de cuidar el planeta. El projecte va començar a l'abril i el mobiliari estarà llest abans que finalitze el curs