21/02/2023
L'Ajuntament bonifica un 50% l'impost per la instal·lació de plaques fotovoltaiques per a avançar cap una transició energètica justa
L'Ajuntament de Castelló ha obert el termini per a sol·licitar la nova bonificació del 50% en l'Impost de Béns immobles per la instal·lació de plaques fotovoltaiques després de publicar-se aquest dissabte en el Butlletí Oficial de la Província de Castelló. La revisió d'aquesta ordenança fiscal flexibilitza les condicions per a ampliar la població beneficiària i impulsar l'autoconsum en les llars. La rebaixa es pot demanar durant aquest any i s'aplicarà en els rebuts de 2024.
“Des de l'Ajuntament hem promogut una modificació d'aquesta bonificació, eliminant el requisit de superfície mínima i reduint a 2 quilowatts la capacitat exigida, per a facilitar que les llars puguen optar a aquesta mesura, amb la qual aspirem a ajudar a reduir la factura de la llum i el gas mitjançant l'autoconsum energètic i avançar cap a una transició energètica justa i democràtica”, ha destacat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, que ha ressaltat que contempla, a més, un criteri progressiu perquè els immobles amb menor valor cadastral vegen aplicada la bonificació durant més temps.
La regidora d'Hisenda, Monica Barabás, ha explicat que les noves modificacions s'han aprovat per a "avançar cap a una fiscalitat cada vegada més verda i progressiva en alleugerir les exigències de la bonificació per la instal·lació d'energies renovables".
Les persones interessades en aquesta bonificació poden sol·licitar-la ja a través del Registre General, situat en la plaça Major, mitjançant cita prèvia, en la seu electrònica de sede.castello.es. De les condicions poden informar-se en el web castello.es.
La modificació introduïda preveu una bonificació en la quota de l'impost del 50% per a les edificacions en les quals s'haja instal·lat sistemes d'energia fotovoltaica per a l'autoconsum. Així mateix, la potència mínima per a tindre dret al benefici fiscal es rebaixa de 3Kw per cada 100m2 de superfície construïda a 2Kw i eliminant-se un mínim de superfície. També es prescindeix del límit del valor cadastral de l'immoble per a l'accés a aquest benefici fiscal i afig els immobles amb ús terciari.
Una altra novetat a destacar és la incorporació d'aquells immobles que formen part d'una comunitat energètica local, una figura que permet consums compartits a 500 metres a la redona d'una instal·lació fotovoltaica
La bonificació es portarà a terme de manera progressiva, no podent superar, dins del 50%, els 350 euros sobre el rebut de l'IBI. En immobles amb un valor cadastral de 0 a 110.000 euros, s'aplicarà sense màxim d'anys fins a recuperar-se la inversió de la instal·lació; en els edificis de 110.000 a 150.000, durant 10 anys; fins a 250.000, en 7 anys; i en els quals superen aquest últim cost, en 5 anys.
.