21/12/2024
18 de desembre de 2024.- La tinenta d'alcalde del Grau, Ester Giner, el regidor de Comerç i Consum, Alberto Vidal, i la regidor de Turisme, Arantxa Miralles, s'han reunit amb Jaime Federico, gerent del Grup d'Acció Local Pesquera Costa de Azahar, per a impulsar iniciatives de suport a la pesca i el consum del ‘Peix del Grau’. En la trobada també ha participat José Luis Hernández Martín, gerent del Mercat Central de Castelló.
Aquesta associació presta assessorament als possibles beneficiaris de les ajudes que es gestionen a través del GALP. D'aquesta manera ajuden en la tramitació de sol·licituds i justificació de les subvencions. L'objectiu és treballar de la seua mà per a continuar consolidant activitats de promoció de la pesca i buscar línies de finançament de les quals es puga beneficiar el sector, tant confraries, pescateries i qualsevol empresa vinculada al sector pesquer.
La tinenta alcalde del Grau ha assenyalat que “aquesta col·laboració permetrà reforçar el consum del ‘peix del Grau’, un dels grans tresors gastronòmics del districte marítim, i dinamitzar el sector pesquer a la ciutat en aquests moments en els quals tant el necessiten”.
Jaime Federico va explicar que hi ha disponibles ajudes econòmiques provinents de fons europeus destinades a fomentar el desenvolupament del sector pesquer i aquesta associació s'encarrega d'ajudar a tramitar les mateixes posant-se a la disposició dels interessats.
La tinenta d'alcalde del Grau, Ester Giner, ha destacat el compromís del govern municipal amb el sector pesquer reafirmant que “la pesca és una part fonamental de la nostra identitat i una font clau de riquesa per a Castelló. Amb aquesta col·laboració, volem potenciar iniciatives que facen costat als pescadors i a totes les persones que treballen en aquest sector”.
Per part seua, el regidor de Consum, Alberto Vidal, ha subratllat la importància de promocionar el peix local entre la ciutadania: “Des de l'Ajuntament continuarem treballant per a donar suport al sector pesquer, no sols mitjançant iniciatives tradicionals com la Torrà de la Sardina, sinó també fomentant el consum de peix de la nostra mar, el ‘peix del Grau’, entre els més joves a través de visites escolars a la llotja i altres accions educatives. El nostre objectiu és posar en valor el producte fresc i de qualitat que ens ofereix el nostre litoral”.