22/07/2022

22-07-21 Marco y Barabas en los premios Innovagloc.jpeg

L'alcaldessa destaca que aquest document inclou 63 accions en huit línies estratègiques dirigides a la millora dels serveis

La Junta de Govern Local ha aprovat aquesta setmana el I Pla de Transformació Tecnològica de l'Ajuntament de Castelló, que defineix les línies estratègiques d'actuació, així com el conjunt d'accions a curt, mitjà i llarg termini necessàries per a continuar impulsant la innovació i el desenvolupament tecnològic en el consistori. El pla té una vigència de 5 anys, a comptar des de la seua aprovació i fins al 31 de desembre de 2027.

"La innovació és un element clau per al desenvolupament de les ciutats i per a la millora de la competitivitat. A Castelló hem incorporat la innovació de manera transversal en totes les nostres polítiques i és un pilar per a la millora dels serveis públics i per a la recuperació econòmica i social", ha explicat l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco. "Aquest primer Pla de Transformació Tecnològica està centrat en la implementació de noves tecnologies i formes de treball digitals per a continuar avançant en la transformació digital de l'administració", ha detallat l'alcaldessa. En aquest sentit, l'alcaldessa ha recordat que en 2021 la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i la seua Xarxa d'Entitats Locals per la Transparència i la Participació Ciutadana va atorgar a l'Ajuntament de Castelló el Premi Innovagloc al millor govern local innovador.

La regidora d'Administració Electrònica i Innovació Digital, Monica Barabás, per part seua, ha apuntat que ara com ara "l'Ajuntament està oferint un total de 292 tràmits digitalitzats a la ciutadania, empreses i empleats públics, i continuarem treballant en la transformació tecnològica de l'administració local".

El pla aprovat aquesta setmana en la Junta de Govern contempla 8 línies d'actuació: definició d'un model de govern, gestió i operació de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) a mitjà i llarg termini; el compliment normatiu; l'adequació d'infraestructures; programari i aplicació de gestió; integració de sistemes; govern obert; gestió i comunicació interna del procés de transformació digital; i gestió del canvi. Unes línies de treball que inclouen un total de 63 accions a desenvolupar entre el 2022 i el 2027.

D'altra banda, la mateixa Junta de Govern Local va aprovar l'adjudicació del servei de gestió del Centre d'Atenció a Usuaris (CAU) de l'Ajuntament. Un contracte per 361.000 euros per als dos anys de duració del mateix que permetrà millorar en termes d'eficàcia i eficiència la majoria de les tasques associades al suport informàtic del consistori.