11/11/2023
“Castelló aposta per les noves tecnologies com a generadores d'ocupació i riquesa”. Així ho ha assegurat hui l'alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, durant la reunió que ha mantingut amb representants de la nova directiva de l'Associació d'Empreses Tecnològiques de Castelló, Xarxatec, encapçalada per José Bort. En la trobada, en el qual també han participat el regidor de Modernització, Francisco Cabañero; l'edil d'Economia i Ocupació, Juan Carlos Redondo; i el president de l'Autoritat Portuària, Rubén Ibáñez.
“Creiem en les noves tecnologies per millorar la vida de la ciutadania i en la formació. A Castelló, Xarxatec reuneix 63.000 empreses que creen 20.000 llocs de trebaññ i anirem de la mà perquè siguen molts més”, ha assenyalat. Sobre aquest tema, ha anunciat que “hem acordat impulsar un sistema de formació a la carta perquè les signatures innovadores castellonenques puguen cobrir els fins a 1.000 llocs de treball que tenen vacants”. “Es tracta d'una iniciativa pionera a nivell municipal en el qual les companyies i l'Ajuntament estarem en contacte per a conéixer quins perfils necessiten i oferir-los als ciutadans els ensenyaments teòrics requerits perquè, després d'un període de pràctiques, es puguen incorporar a les signatures”, ha detallat.
“Som coneixedors de les dificultats que es troben les empreses tecnològiques de Castelló per a trobar persones amb perfils digitals concrets i pensem que la col·laboració públic-privada pot ser molt interessant per a crear ocupació en el mercat ordinari”, ha argumentat. I ha explicat que “una part de l'ensenyament la farem nosaltres, des del Centre Municipal de Formació i, l'altra, des de les pròpies mercantils, amb la supervisió dels nostres tècnics municipals”.
Una altra dels avantatges d'aquesta mena de propostes és el seu dinamisme. “Tindre aquest contacte directe amb la realitat del mercat ens permetrà actualitzar contínuament el programa formatiu i que s'adapte a les mancances existents, de manera que l'ocupabilitat de les persones que realitzen aquests cursos estiga pràcticament garantida”, ha assenyalat. Al que ha afegit que “es tracta d'una oferta d'estudis molt específics i que no estan en el mercat. Són com un vestit a mida per a resoldre les mancances de personal que es troben en l'actualitat les signatures tecnològiques i dotar a les persones desocupades de les eines que requereixen per a trobar treball”.
Un sector, el tecnològic, en el qual l'Executiu municipal de Castelló està molt interessat “i que ha de ser un dels grans dinamitzadors de l'economia de la nostra ciutat”, ha insistit l'alcaldessa. “Posarem la catifa roja perquè les empreses decidisquen invertir i instal·lar-se a Castelló i oferir-los personal preparat per a cobrir les seues necessitats de mà d'obra és una mostra d'això”, ha indicat.
Un altre dels temes tractats en la trobada ha sigut l'aposta del Govern de la Generalitat que presideix Carlos Mazón per impulsar un hub tecnològic en PortCastelló, per al qual en els pressupostos del Consell del 2024 es reserven 100.000 euros.