24/03/2024
L'alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, ha participat en la Gala d'Homenatge a les empreses i de la pirotècnia de la Magdalena 2024 a la Sala Grau. Un acte, que trasllada el tradicional reconeixement a les empreses que es realitzava fins ara durant la setmana festiva, al qual també han acudit les Reines de les festes, Lourdes Climent i Vega Torrejón, a més de la regidora de Festes i presidenta del Patronat de Festes, Noelia Selma, altres edils, representants del “món de la festa”, de les signatures pirotècniques i representants d'empreses i entitats col·laboradores amb el desenvolupament de la passada edició de la Magdalena.
Després d'agrair el treball realitzat des del Patronat i la Junta de Festes, així com a la resta de col·lectius festers com gaiatas, collas, ens vinculats i altres entitats pertanyents al “món de la festa”, Carrasco ha lloat el compromís de les empreses col·laboradores.
“Un agraïment infinit i reiterat ha d'anar dirigit a les empreses i entitats hui ací presents que han decidit unir el seu nom al de la nostra ciutat donant suport a les nostres festes. Gràcies a ells podem captar recursos que ens permeten créixer, que fan possible l'anar més enllà dels ‘límits estrets d’ambicions massa modestes’, que diu Bernat Artola en el Pregó. Ambicions tenim moltes, com queda demostrat, però hem de dotar-nos de mitjans i això només és possible amb el compromís de tots, inclòs el nostre teixit econòmic”, ha insistit.
Un suport econòmic que és imprescindible, i que també inclou a aquelles empreses que donen suport a les festes prestant els seus serveis o posant els seus mitjans a disposició. Les empreses participants enguany han sigut Alcampo, Ambulàncies CSA, Andacar, BP Energia, Cajamar, Cano Lopera, Coca-cola, Distribuïdora Llevantina d'Alimentació, El Corte Inglés, Estepark, Estrella Damm, Facsa, FCC, Fundació Dávalos-Fletcher, La Salera, Maberauto, Maquiver, MGS Segurs, Obramat, Pavasal, Periòdic Mediterrani, PortCastelló, Simetria, UBE i Vedat Mediterrani.
L'alcaldessa de Castelló ha insistit en “el suport de l'Ajuntament a la festa, també el suport econòmic, està demostrat i continuarà demostrant-se incrementant el pressupost del Patronat Municipal de Festes en la mesura que ens siga possible. Està demostrat amb el reconeixement a les grans personalitats de les festes. Està demostrat impulsant il·lusionants projectes per a millorar els espais festius. Però eixe esforç ha de sustentar-se en el suport de la resta de la societat i això, justament això, és el que representen les empreses i entitats que hui són ací”.
Carrasco també ha subratllat que “comptem amb empreses de tota mena, fins i tot algunes més que centenàries. Unes presten serveis capitals per a tots els ciutadans des de fa temps i altres, en suma, formen part de la nostra vida. Totes han volgut renovar el seu compromís amb Castelló i les seues festes i per això hui han recollit una mostra del nostre reconeixement i agraïment. Gràcies per convertir-vos en part de la nostra història”.
Guanyadors del Concurs de Mascletaes i recuperació dels castells
L'alcaldessa de Castelló ha continuat dirigint-se a les empreses pirotècniques. “Alguns diuen que una de les funcions de la pirotècnica és dir-los als pobles pròxims que estem de festa. I a fe que ho han sentit des dels pobles pròxims i fins un poc menys pròxims”.
En aquest punt, Begoña Carrasco ha destacat “l'alt nivell de l'edició d'enguany, pel qual cal felicitar a totes les pirotècnies participants per haver-nos donat aquest gran cicle d'espectacles pirotècnics, especialment a la pirotècnia Pibierzo, guanyadora del concurs segons la decisió d'un jurat que segur que no l'ha tingut res fàcil”. La pirotècnia Zarzoso s'ha alçat amb el segon premi i Germans Fernández amb el tercer. A més, el premi al millor terratrémol és per a Zarzoso i al millor bombardeig per a Pibierzo.
L'alcaldessa també ha volgut citar a “la pirotècnia Alpujarreña i Pirotècnia Peñarroja, que van expressar la seua voluntat de participar, però no van poder fer-ho. Esperem poder comptar amb elles en posteriors edicions”.
La primera edil ha recordat les novetats d'enguany amb una mascletá en el Grau que va coincidir amb la visita de les Reines al Districte Marítim i, sobretot, la recuperació dels castells de focs. “Era imprescindible recuperar aquest tipus d'espectacles i així ho va entendre la Junta de Festes. Hem tingut tres castells, però, com he comentat abans, som ambiciosos i ens agradaria tindre més, fins i tot tornar a disparar un piromusical. Però tot arribarà”, ha assegurat.
Carrasco també ha compartit que “el foc, la pirotècnica, és un dels ingredients principals de les festes, amb una capacitat de convocatòria que no fa falta demostrar: ací està l'evidència dels milers i milers de persones que es congreguen diàriament en les mascletas i als castells. I els que corren la traca i també la ingent quantitat de persones que segueix els ‘correfocs’, o l'interés que desperta participar en les despertaes manuals”.
“A les nostres festes els agrada la pirotècnia. A la nostra gent li agrada la pirotècnia i ja us ho dic: a aquest Ajuntament li agrada la pirotècnia. Així que moltes gràcies pel treball i, com deia abans, per la passió que li heu posat a eixe treball”, ha dit.
Finalment, l'alcaldessa de Castelló ha volgut agrair de nou la labor de “empreses i signatures pirotècniques, així com al ‘món de la festa’, dispositius de Seguretat i Emergències, Policia Local, Policia Nacional, brigades municipals, Protecció Civil, Guàrdia Civil, Bombers de Castelló, Serveis Sanitaris i a tots els que amb el seu treball o suport han col·laborat amb aquesta edició 2024 de la Magdalena”.