26/04/2022
L'acte divulgatiu serà el 2 de maig i comptarà amb experts i productors agroecològics
La Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló colabora amb els Serveis de Producció Ecològica i Innovació i Transferència de Tecnologia de la Conselleria de Agricultura en l'organització d'una jornada divulgativa per a avançar cap a un model alimentari agroecològic que promoga un consum responsable, sostenible i saludable. La iniciativa serà el 2 de maig en el Espai Cultural del Menador. Per a assistir es requereix inscripció prèvia en el telèfon 964336622 o en el correu electrònic: esexag_vilareal@gva.es.
"La crisi climàtica i la sanitària han posat en relleu la necessitat a caminar cap a consums més saludables i respectuosos amb el medi ambient, i transitar cap a una sobirania alimentària que revitalitze el nostre sector primari, promoga una alimentació saludable i protegisca el territori", ha explicat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.
Segons Alberto García, tècnic del Servei de Producció Ecològica i Innovació, de la Conselleria d'Agricultura, l'acte divulgatiu abordarà "la necessitat de canviar de model de consum perquè tot el sistema productiu siga sostenible i que també els nostres fills i nets puguen gaudir del planeta". "Els sistemes alimentaris actuals estan esgotant els recursos del planeta, mentre que les dietes estan ocasionant una crisi mundial de salut, tant en nutrició, com en desnutrició. El futur depén de la nostra capacitat per a participar en un sistema alimentari que sustente persones saludables i un planeta sa. El producte ecològic, local i de temporada té uns valors intrínsecs que tenim que conèixer", ha afirmat.
La jornada serà de 18.30 a 20.00 hores i participaran Alberto García; Dolores
Raigo, doctora Enginyera Agrònoma de la Universitat Politècnica de València;i productores agroecològiques com Esther Paulo (Hort del Rajolar, Fundació Novessendes) i Manolo Bacas (Ecograu).