Centre Municipal de Formació Tetuan XIV
El Centre Municipal de Formació Tetuan XIV és un edifici municipal acreditat per a impartir un total de 91 especialitats formatives homologades, la majoria per a l'obtenció de certificats de professionalitat. Els certificats de professionalitat impartits pertanyen a les famílies professionals següents: Administració i gestió, Agricultura ecològica, Jardineria i planter, Arts i artesania, Fusteria, Edificació i obra civil, Electricitat, Lampisteria, Informàtica i comunicacions, Instal·lació d'energia solar tèrmica i fotovoltaica, Pintura, Serveis socioculturals i Soldadura - Fusteria metàl·lica.
El centre compta amb un edifici principal (5.420 m²), en el qual es troben 14 aules, 8 tallers, zones administratives, magatzems i vestuaris. A més, també disposa d'una nau auxiliar i d'una zona d'hort ecològic (que inclou dos magatzems i una aula mediambiental).
.
Taller d'Ocupació 16
El programa de Tallers d'Ocupació es configura com un programa mixt d'ocupació i formació que té per objecte millorar l'ocupabilitat de les persones demandants d'ocupació participants, mitjançant la realització d'obres o serveis d'utilitat pública o d'interés social en l'Ajuntament de Castelló.
El Taller d'Ocupació 16 va començar el passat dia 27 de febrer de 2025 amb la contractació de 36 persones entre alumnat-treballador i personal directiu i docent.
La durada d'aquest programa serà de dotze mesos equivalents a 1.920 hores de formació en alternança amb el treball o la pràctica professional. El Taller d'Ocupació 16 està dirigit a l'obtenció de certificats de professionalitat complets en les especialitats de Peó de la construcció i Paleta, Peó agrari i treballador qualificat en cultius ecològics, i Lampistes instal·ladors/es de conductes de calefacció i aigua calenta sanitària.
Les persones beneficiàries han de ser majors de 18 anys, demandants d'ocupació, aturades no ocupades o ocupades demandants de millora d'ocupació. Així mateix, es donarà prioritat a les dones víctimes de violència de gènere, les persones majors de 45 anys desocupades de llarga durada i aquelles persones amb dificultats d'inserció laboral o pertanyents als col·lectius vulnerables.
Aquest programa està cofinançat pel Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social, la Generalitat Valenciana i Labora. A més, l'Ajuntament de Castelló aporta recursos per al seu desenvolupament.
Acció Inserta Castelló 1
El programa Acció Inserta Castelló 1 es configura com un programa mixt d'ocupació i formació que té com a objectiu millorar la qualificació professional de les persones desocupades amb dificultats d'inserció o en situació de vulnerabilitat, pertanyents a diferents col·lectius d'atenció prioritària.
El passat 27 de febrer de 2025 va començar la primera etapa d'aquest programa, mitjançant la contractació de 36 persones entre alumnat-treballador, personal docent i directiu, amb una durada de 6 mesos.
Acció Inserta Castelló 1 consta d'un itinerari formatiu amb la impartició consecutiva d'un certificat de professionalitat de nivell 1 en tres especialitats: Operacions auxiliars de revestiments continus en construcció, Reproduccions de motlles i peces ceràmiques artesanals i Operacions auxiliars de muntatge i manteniment de sistemes microinformàtics.
Aquest programa està cofinançat pel Fons Social Europeu, la Generalitat Valenciana i Labora; a més, l'Ajuntament de Castelló aporta recursos per al seu desenvolupament.
Escola Taller Castelló 1
El programa Escola Taller Castelló 1 es configura com un programa mixt d'ocupació i formació que té per objecte millorar la qualificació i incrementar l'ocupabilitat de les persones desocupades majors de 16 i menors de 30 anys.
Aquest programa va començar el passat dia 27 de febrer de 2025 amb la contractació de 36 persones entre alumnat-treballador i personal directiu i docent.
La durada d'aquest programa serà de dotze mesos equivalents a 1.920 hores de formació en alternança amb el treball o la pràctica professional. L'Escola Taller està dirigida a l'obtenció de certificats de professionalitat complets en les especialitats d'Operacions auxiliars d'obra de paleta de fàbriques i cobertes, Operacions auxiliars de muntatge i manteniment de xarxes elèctriques de baixa tensió i Treballs de fusteria i muntatge de mobles i altres elements de fusteria.
Aquest programa està cofinançat pel Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social, la Generalitat Valenciana i Labora. A més, l'Ajuntament de Castelló aporta recursos per al seu desenvolupament.
T'Avalem en clau jove 4

El projecte T’avalem està dirigit a joves entre 16 i 29 anys, inscrits en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil.
Es tracta d'un programa mixt d'ocupació i formació dirigit a l'obtenció de Certificats de Professionalitat de nivell 1 i 2 en tres especialitats:
1. Reproduccions de motlles i peces ceràmiques artesanals. Terrisseria artesanal.
2. Operacions auxiliars de revestiments continus en construcció. Pintura decorativa en construcció.
3. Soldadura amb elèctrode revestit i TIG. Fusteria metàl·lica.
Aquest programa ofereix una oportunitat laboral durant un any a persones joves desocupades, des del dia 26 de març de 2024 fins al 25 de març de 2025. Durant aquest període s'ha contractat un total de 36 persones, entre el personal directiu i docent, així com l'alumnat treballador.
Aquest programa està cofinançat pel Fons Social Europeu i la Generalitat Valenciana i Labora. A més, l'Ajuntament de Castelló aporta recursos per al desenvolupament d'aquest.
Taller d'Ocupació Dones Castelló 1

El Taller d'Ocupació Dones Castelló 1 va començar el dia 11 de gener de 2024 amb la contractació de 24 persones entre professionals i alumnes-treballadores, i tindrà una durada de dotze mesos, equivalents a 1.920 hores de formació en alternança amb el treball.
Aquest programa es configura com un programa mixt d'ocupació i formació, dirigit a l'obtenció de certificats de professionalitat de nivell 1 i 2 en dos especialitats, Instal·lacions elèctriques i Administració i gestió.
El Taller d'Ocupació Dones està orientat a millorar l'ocupabilitat de les dones participants, incrementant la seua experiència laboral, així com les seues competències i capacitats.
Aquest taller d'ocupació de dones està cofinançat per Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social, per la Generalitat Valenciana i per Labora; a més, l'Ajuntament de Castelló aporta recursos per al seu desenvolupament.
Adreça i contacte
Centre Municipal de Formació Tetuan XIV
Partida Bovalar, quadra Tercera, s/n. 12004 Castelló de la Plana
964 355 482
Notícies
L'Ajuntament de Castelló contracta 36 persones en el programa T’Avalem en Clau Jove
10/04/2024
T’Avalem en Clau Jove és un programa mixt d'ocupació i formació dirigit a persones joves, inscrites en els serveis públics d'ocupació i en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil. El seu principal objectiu és incrementar l'ocupabilitat del col·lectiu jove, així com reduir la seua precarietat laboral; combinant la formació amb l'ocupació, mitjançant la realització d'accions formatives en alternança amb la realització d'obres o la prestació de serveis d'utilitat pública o interés social.
La duració d'aquest programa és d'un any, des del 26 de març de 2024 fins al 25 de març de 2025; i s'han contractat 36 persones, entre alumnat-treballador, equip directiu i docent.
Amb aquest programa, ja són quatre els tallers en marxa aquest 2024, al Centre Municipal de Formació Tetuan XIV de Castelló; juntament amb el Taller d'Ocupació, Taller d'Ocupació Dones i Et Formem. Amb aquests tallers s’ha aconseguit contractar un total de 132 persones, que es troben formant-se i aprenent un ofici en aquest centre de formació de referència.
El programa T’Avalem està dirigit a l'obtenció de tres certificats de professionalitat de nivells 1 i 2, en les especialitats de Reproduccions de motlles i peces ceràmiques artesanals; Operacions auxiliars de revestiments continus en construcció; Soldadura amb elèctrode revestit i TIG.
A més, l'alumnat rebrà durant aquests dotze mesos formació en competències clau com a matemàtiques i llengua, així com formació complementària en prevenció de riscos laborals, informàtica, orientació laboral i igualtat de gènere.
Aquest programa està cofinançat pel Fons Social Europeu, la Generalitat Valenciana i Labora. A més, l'Ajuntament de Castelló aporta recursos per al seu desenvolupament.